Hvordan vet vi at livet ble skapt?

Hvordan oppstod livet? Hvordan kan vi vite at livet ble skapt? I denne artikkelen belyser forsker Øyvind Voie problemene rundt de tradisjonelle svarene som metodologisk materialisme gir oss.

Et bilde er laget av maling og papir, men det ville vært ufruktbart å forklare hvorfor bildet har symbolske egenskaper ved å forklare de kjemiske egenskapene til maling og papir, skriver forsker Øyvind Voie. Som spør: Hvordan kan vi vite at livet ble skapt?

– Menneskene vi møter, våre tanker, bøker og datamaskiner er alle eksempler på ting som ikke kan forklares ut fra naturlovene, i motsetning til metodologisk materialisme, som forutsetter at absolutt alt kan forklares på denne måten. Målet med denne artikkelen er å vise at denne forutsetningen er feil, skriver Voie, som er innom både Kurt Gödels ufullstendighetsteoremer og den innflytelsesrike matematikeren John von Neumanns abstrakte maskin i sitt resonnement.

– Det er viktig at vi ikke kaster vrak på logikken og de fysiske lover så snart vi introduserer «tilfeldighet», skriver Øyvind Voie, som har en doktorgrad i biologi. Han jobber som forskningsleder ved Forsvarets Forskningsinstitutt.

Artikkelen stod på trykk i bladet Origo i 2008 og er en populærversjon av en langt grundigere artikkel, som befinner seg på listen over 100 publiserte forskningsartikler som støtter Intelligent Design. Voies artikkel er omtalt på side 8 i denne oversikten.

Du kan lese hele Origo-versjonen av artikkelen her.

Vil du lese hele originalartikkelen (engelsk), finner du den her.


Artikler

Origo

Videoer