Lennox-bok om korona

«Hvor er Gud i en verden der korona-viruset herjer», spør John Lennox. Her fra Norges-besøket i 2018.

På bare en uke har professor John Lennox skrevet bok om koronaviruset og pandemien vi står midt oppi. Få stemmer i Vesten taler klarere akkurat nå enn matematikkprofessoren fra Oxford.

«Hvor er Gud i korona-krisen?» «Finnes det en god Gud oppi alt sammen, eller er alt bare tilfeldigheter?» «Er ikke ateisme det enkleste og beste svaret på det som nå skjer?» «Hvordan kan troen på en kjærlig og suveren Gud hjelpe oss å se mening og hjelpe oss å leve videre når tragediene rammer oss?» Dette er bare noen av de mange spørsmålene Lennox tar opp i boka «Where is God in a Coronavirus World?».

– Boka består av refleksjonene mine om det vi opplever akkurat nå. Jeg begynte å skrive den for en uke siden, ting har forandret seg raskt siden den gang, og vil uten tvil gjøre det igjen, sier Lennox, som vil at leseren skal se boka slik: – Vi sitter på en kaffebar (hvis bare vi kunne!), og du har stilt meg spørsmålet på bokomslaget. Jeg legger ned kaffekoppen og prøver å gi deg et ærlig svar, svar som vil formidle trøst, støtte og håp.

Les mer om boka her.

Les et utdrag fra boka her.

Se John Lennox i samtale med Michael Ramsden her:

Også Iain Morris, daglig leder i Kharis Productions, har laget videointervju med Lennox. Det finner du her: