Ny Behe-bok – på norsk

Michael Behes «Darwin Devolves» er kommet på norsk. Torsdag lanseres «Darwin på retur» på Litteraturhuset i Oslo.

Bak lanseringa står Ventura Forlag, i samarbeid med BioCosmos. Førstkommende torsdag kl. 19:30 er interesserte velkommen til Nedjma-salen i tredje etasje i Litteraturhuset i Oslo, Wergelandsveien 29, 0167 Oslo.

Foruten presentasjonen av selve boka, blir det også panelsamtale mellom Bjørn Are Davidsen, kjent skribent og forfatter, og styreleder i BioCosmos, professor Steinar Thorvaldsen. Det blir også en videohilsen fra Michael Behe.

Biokjemikeren Michael Behe er blitt kalt «faren til Intelligent design» og er forfatteren av den banebrytende bestselgeren «Darwin’s Black Box», som utkom i 2006. Behe utfordrer Darwins evolusjonsteori og argumenterer for at vitenskapen i seg selv viser at Intelligent design er en bedre forklaring på livets opprinnelse. I «Darwin på retur» presenterer Behe ny forskning og oppsiktsvekkende analyser av nydarwinistiske mekanismer, som ytterligere svekker evolusjonsteorien. Boka kom ut på engelsk tidligere i år, og foreligger allerede nå i norsk utgave.

– Det har tatt halvannet århundre å skjønne det, men tilfeldige mutasjoner og naturlig utvalg er selvbegrensende. De er begge tveeggede sverd, som fremmer darwinistisk evolusjon i liten skala og hindrer det i stor skala, skriver Behe, som minner om Darwins egne ord:

«Dersom det lot seg gjøre å bevise at det fantes et komplisert organ som overhodet ikke kunne ha vært dannet gjennom mange, suksessive og beskjedne modifikasjoner, ville min teori bryte fullstendig sammen».