De 15 mest sette ID-videoene

Discovery Institute legger ut en rekke videoer på nytt. Her en scene fra serien «Science Uprising», som ble lagt ut i fjor.

Trodde du at videoer om Intelligent Design kun var for spesielt interesserte? Tro om igjen. Nå legges det ut 15 videoer, der hver av dem er blitt sett over 100.000 ganger!

Akkurat nå er Discovery Institute i Seattle i gang med en digital YouTube-festival, med fokus på videoer om Intelligent Design.

Den festivalen kan du også bli med på. Lenger ned finner du lenker til flere av filmene. Alle videoene er på engelsk – uten norsk oversettelse – men dette fikser du: Ved å klikke på tekst-ikonet nede til høyre på skjermen får du opp engelsk teksting, dermed kan du både kan høre og se hva som blir sagt. Slik får du mer peiling på ID – samtidig som du blir bedre i engelsk?

VIDEOENE:

Revolutionary:
I 1996 ga biokjemikeren Michael Behe ut boka «Darwins Black Box». Samme år ble Discovery Institute’s Center for Science & Culture opprettet. Ved 20-årsjubileet i 2016 laget Discovery denne videoen:

Revolutionary: Michael Behe and the Mystery of Molecular Machines

Human Zoos:
En prisvinnende dokumentarfilm om det vi kan kalle «vitenskapsrasisme» i 1800-tallets amerikanske historie, altså rasisme i vitenskapens navn. Myndighetene rettferdiggjorde sitt eget slavesystem ved hjelp av falske vitenskapelige argumenter, og utropte samtidig seg selv som den første «vitenskapelige» republikken.

Se videoen her:

Human Zoos

The Information Enigma:
Dette er den første videoen i serien. I en 21-minutters video befestes forskningen og forfatterskapet til Stephen Meyer og Douglas Axe. Informasjon er et sentralt tema i argumentasjon og forskning på ID. Videoen viser hvordan informasjonen som finnes i DNA-molekylene utvetydig peker på intelligent design. Videoen gir deg en dypere forklaring på begrepet biologisk informasjon , og forklarer hvorfor betydelige mengder av denne informasjonen ikke kan genereres gjennom naturlige prosesser.

The Information Enigma: A Closer Look

Sceince Uprising:
En filmskaper fra Hollywood kontaktet Discovery med visjonen om å lage en skarpkantet YouTube-serie. Dette var starten på det som skulle bli «Science Uprising», lagt ut på nettet i fjor sommer. I serien brukte man en rekke talentfulle unge fagpersoner i den kommersielle TV-bransjen.

Her er videoen om livets opprinnelse gjennom øynene til den anerkjente forskeren James Tour, ved Rice University:

James Tour on the Riddle of Life’s Beginnings

Discovery vil legge ut flere videoer de neste dagene. Du kan følge med her og plukke dem opp underveis:

https://evolutionnews.org/