Eric Hedin sin bok, Kampen om vitenskapen – Nå også som lydbok!

Eric Hedin, forsker og forfatter av

Boken Kampen om vitenskapen av Eric Hedin er nå tilgjengelig både som lydbok og ebok.

Eric Hedin sin bok oversatt til norsk

Eric Hedin var professor i fysikk og astronomi ved Ball State University. Hans bok «Cancelled Science» er nå utgitt på norsk, oversatt av BioCosmos-styremedlem Børge Elliot Bentsen. I boken forteller Eric Hedin sin egen historie om hvor intolerant enkelte ateister er, samt hvordan vitenskapen får implikasjoner for livets store spørsmål.

Vitenskap: Et utgangspunkt for livets store spørsmål?

Hedin underviste et tverrfaglig universitetskurs om vitenskap og de store spørsmålene. Studentene ble oppmuntret til å tenke selv, leselisten inneholdt bøker med ulike synspunkter og studentene var svært fornøyd med kurset. Faktisk var kurset til Hedin et av de mest populære! Hedin blandet seg bare inn i klassediskusjonene hvis noen studenter sa noe som åpenbart var faglig feil, eller hvis de ble for dominerende og ikke slapp andre studenter til. Kurset til Hedin ble godkjent av universitets administrasjon og universitetets egen håndbok la opp til stor grad av akademisk frihet.

Hva skjedde med Eric Hedin?

En dag sendte den ateistiske bloggeren Jerry Coyne en bekymringsmelding til universitetet.

Kilden til bekymringen var anonyme kommentarer på RateMyProfessor.com, en nettside der hvem som helst kan kommentere ulike professorer, uten at de noen gang har vært student av professoren.

Dette var starten på en kontrovers som illustrerer interessante aspekter ved akademisk frihet i Vesten.

Kjøp boken!

Resten av historien kan du lese om i boken, som nettopp har kommet ut på norsk. Der kan du også lese mer om hvordan vitenskapelige oppdagelser kan få konsekvenser for livets store spørsmål. Har for eksempel oppdagelsen om at universet har en begynnelse, og ikke er evig, noe å si oss om det må stå noe overnaturlig bak naturen?

Hva kan vitenskap si oss, og hva er mer filosofiske spørsmål?

Du kan kjøpe boken som lydbok på ebok.no, som ebok på Norli, samt som lydbok på Norli. Du kan også kjøpe boken på Amazon.