Klar melding fra molekylene

– Lytt til molekylene, sier Marcos Eberlin.

Molekylene sender oss en klar melding om at de er designet. Det hevder den kjente kjemikeren Marcos Eberlin.

Biologi, kosmologi, fysikk, matematikk, datateknikk og kjemi. Blant tilhengere av Intelligent Design kan du få mange interessante diskusjoner om hvilket fagfelt som til slutt kommer med det ultimate og endelige argumentet for ID.

Marcos Eberlin hevder at det er hans fagfelt, kjemien, som vil stikke av med seieren. Trolig vil også de tre nobelprisvinnerne Sir John B. Gurdon (medisin), Gerhard Ertl (kjemi) og Brian David Josephson (fysikk), som har gått ut og anbefalt Eberlins bok (Foresight: How the Chemistry of Life Reveals Planning and Purpose), mene det samme.

– Molekylene taler for seg, sier Eberlin, og fortsetter: – De vil snakke høyere og høyere og høyere, og til slutt må vi bare overgi oss og lytte til beskjeden. Og beskjeden er denne: «Intelligent design er livets kilde.»

Eberlins spesifikke fagfelt er massespektrometri, et fagfelt han selv omtaler som «det kraftige vitenskapelige verktøyet som endelig låste opp Darwins Black Box». «Darwins Black Box» er for øvrig et lånt uttrykk fra biokjemiker Michel Behe, som før jul utga boka «Darwin på retur» – på norsk).

– Evolusjonen håper du ikke kan noe om kjemi. Mens intelligent design bygger nettopp på kjemien, sier Eberlin.

Du kan se en video med Eberlin her.