Mistet jobben startet selskap

Det startet med tre arbeidsledige menn. 23 år senere er de blitt noen flere i staben. (Foto: Evolution News)

I 1997 vedtok et amerikansk selskap å avvikle satsinga på film, og en produsent, en redigerer og en forretningsfører stod uten jobb. Det ble starten på noe nytt.

I dag står Lad Allen, Jerry Harned og Jim Adams fortsatt bak det apologetiske filmprosjektet Illustra Media, lokalisert i utkanten av Los Angeles.

– På den tiden hadde vi ikke utstyr, ingen anlegg og veldig lite penger, sa Lad Allen under 20-årsjubileet for to og et halvt år siden. Han la til: – Men vi hadde noen veldig viktige ressurser: en drøm, mye energi og Guds nåde.

– Avgjørende var det dessuten at de tre satt med mange års erfaring på det å skape film, la Evolution News til, i sin omtale av jubileet.

Akkurat nå ligger selskapets filmer ute gratis, i anledning korona-krisa.

Selv om han nå er godt over 80 år gammel, er Lad Allen fortsatt leder for selskapet. Du kan se merittlista hans her.

18 store dokumentarer er det blitt i disse årene, deriblant klassikere som Unlocking the Mystery of Life, The Privileged Planet, Darwins Dilemma, Design of Life-trilogien (Metamorphosis, Flight: The Genius of Birds, and Living Waters), og sist Origin. Over 8 millioner DVDer på 25 språk er produsert, inkludert over 7 millioner til Kina.