Symbolsk kollaps

Darwins bue er ikke lenger noen bue. Nå er det bare brupillarene som står igjen. Foto: Héctor Barrera/Twitter/Dagbladet

«Darwins Bue» (Darwin’s Arch) på Galapagos har kollapset, på selveste 17. mai. – Tapet av et kjent landemerke er trist, samtidig passer dette inn, kommenterer professor John G. West, administrerende direktør ved Discovery Institute.

Det populære fotomotivet lå rundt en kilometer ut i havet sørøst for den avsidesliggende Darwinøya på Galapagos. Nye bilder av klippen gikk verden rundt i dagene etter hendelsen, blant annet i Dagbladet. Etter kollapsen, som kom som følge av naturlig erosjon, har lokalbefolkningen begynt å kalle klippeformasjonen for «Evolusjonens pillarer».

Slik så den ut, Darwin’s Arch, før 17. mai i år. Foto: Wikipedia

– Selv om tapet av dette landemerket er trist, passer det også inn. Darwinismen som en vitenskapelig og sosial teori har også kollapset, kommenterer West, og fortsetter:

– Legg ned «Livets tre»
– Bare se deg rundt: I mars erklærte nobelprisvinner Brian David Josephson at «intelligent design er gyldig vitenskap». I april spurte forskere som skriver i tidsskriftet Current Biology om hvorvidt man nå skal legge bak seg Darwins uttrykk «livets tre». I mai ble det rapportert at Sheffield University har sluttet å skjule Darwins «dødelige sosiale synspunkter» for studenter, der en universitetshåndbok bemerker at Darwin, helt presist, «trodde… hans teori om naturlig seleksjon rettferdiggjorde synspunktet om at den hvite rase var overlegen andre, og brukte sin teori om seksuell seleksjon for å rettferdiggjøre hvorfor kvinner var tydelig dårligere enn menn».

John G. West.

Ny bok i august
Og det stopper ikke der. I august kommer boka Taking Leave of Darwin: A Longtime Agnostic Discovers the Case for Design av Neil Thomas. John West fortsetter:

– Neil Thomas var professor og medlem av British Rationalist Association, en engasjert darwinist og agnostiker – inntil hans undersøkelse av evolusjonsteorien førte ham til en oppsiktsvekkende konklusjon: «Jeg hadde blitt lurt!»

– Dette er den typen bok som vil bryte opp stereotyper og endre sinn. Britisk doktor og avisspaltist James LeFanu kaller denne boka «mesterlig og overbevisende».