Andrew Huberman: – Jeg tror på Gud

Andrew Huberman er professor i nevrovitenskap ved Stanford University. De siste årene har han tatt Youtube og Spotify med storm. Med mange millioner lytter står han bak en av de mest populære podcastene i verden. Huberman snakker om hjernen, trening, kosthold, følelser, helse og en rekke andre relevante temaer for livet. Utgangspunktet for podcastene er vitenskap.

Jeg husker hva en kollega sa, som først introduserte meg for Andrew Huberman: «Jeg vet ikke om han er kristen, men han kunne godt vært det.» Med andre ord fremstod han som en kristen i det han sa og hvordan han oppførte seg, uten at han hadde uttalt det offentlig.

Nå viste det seg at min kollega hadde rett. I en podcast-episode med Cameron Hanes, deler Andrew Huberman om sin tro, noe han også gjorde nylig med podcast-verten Lex Friedman.

Huberman om Gud og vitenskap

I podcasten understreket Huberman hvor utrolig verden, og ikke minst nevrobiologien er, og pekte på at hva enn du tror på, må responsen din være «Wow!».

Huberman fortsatte med å snakke om troen på Gud og vitenskap:

«Det er selvfølgelig forskjell blant forskere når det kommer til hvem som tror på Gud og hvem som ikke tror. Jeg er veldig komfortabel med å si: Jeg tror på Gud. Det er mange ting vitenskapen kan forklare, det er noen ting vitenskapen ikke kan forklare. Men jeg går til og med ett steg videre.

Alle elementene i vitenskap er helt kompatibelt med ideen om at det er en Gud. Og jeg er ikke det første forskeren som sier dette. Jeg mener, Einstein trodde på Gud. Carl Jung, en av de beste psykologene noen gang, trodde helt klart på Gud.»

Å tro på Gud som forsker

Hubermans tro på Gud har fått store konsekvenser for ham personlig og i karrieren.

«Jeg ser virkelig på meg selv som en som tjener en høyere makt.»

Huberman fortalte også at han har begynt å lese Bibelen og å be mer jevnlig, og at han opplever at dette har gitt ham fred.