James Tour sin utfordring ble ikke besvart

James Tour sin utfordring til eksperter på livets opprinnelse ble ikke besvart.

Som jeg tidligere har skrevet om, utfordret kjemiker James Tour verdens 10 ledende eksperter på vitenskapelige teorier om livets opprinnelse.

Utfordringen

Tour ga dem 60 dager på seg til å svare på minst ett av fem essensielle spørsmål knyttet til livets opprinnelse. Tre av de ti ekspertene ble utnevnt som dommere for å bedømme om utfordringen ble besvart. Hvis bare ett av de fem spørsmålene ble tilfredsstillende besvart ville Tour ta bort alle sine videoer om temaet på Youtube. Hvis ingen hadde besvart ett eller flere av de fem spørsmålene, ville Tour stå fast ved at vi fortsatt ikke vet hvordan livet ble til.

James Tour om resultatet

8. november publiserte James Tour sin egen video om resultatet, og flere av tingene han nevner er bemerkelsesverdige. En av ekspertene på livets opprinnelse hevdet for eksempel i en e-post til Tour at han i løpet av bare én time kunne forklare hvordan livet kan oppstå, men han nektet å møte James Tour. Selv hvis Tour reiste helt til hans eget kontor for å møte ham.

En annen av ekspertene på livets opprinnelse, Lee Cronin, avtalte med James Tour å møtes på Harvard University til en større diskusjon i slutten av november, som vil bli filmet. Cronin har tidligere både hevdet at han vil klare å lage liv fra ikke-liv, og har samtidig i en annen anledning sagt at livets opprinnelse som fagfelt er en «scam». Se mer om resultatet i videoen til Tour:

Livets opprinnelse er en del av evolusjonsteorien

Nå er fristen ute, og ingen har besvart Tour sin utfordring. Dette er merkverdig, siden enkelte ateister har snakket opp teorier om livets opprinnelse, som om vi nå vet relativt mye om hvordan livet først ble til. En rekke forkjempere for evolusjonsteorien, som Richard Dawkins, P.Z. Meyers og Nick Matzke, er enige i at livets opprinnelse er en del av evolusjonsteorien. Hvis man ikke vet hvordan livet ble til, mangler man også grunnlaget for hvordan livet utviklet seg videre. Derfor mangler selve grunnlaget for evolusjonsteorien.

Richard Dawkins erkjente uvitenhet allerede i 2008

James Tour sin utfordring, og mangelen på besvarelser illustrerer egentlig bare det Richard Dawkins selv erkjente i dokumentarfilmen, Expelled, av Ben Stein, i 2008:

Richard Dawkins: “We know the sort of event that must have happened for the origin of life—it was the origin of the first self-replicating molecule.”
Ben Stein: “How did that happen?”
Richard Dawkins: “I’ve told you, we don’t know.”
Ben Stein: “So you have no idea how it started?”
Richard Dawkins: “No, nor has anybody.”

Kan liv ha blitt til fra ikke-liv, uten noen form for intelligens som stod bak? Vi kan i alle fall konkludere følgende: Vitenskapen er ikke i nærheten av å gi en materialistisk forklaring på hvordan liv oppstod fra ikke-liv.

Les også: Reality Check: Has Science Explained the Origin of Life?